Клиника МедиДерма разполага с максимално комплектовани лазерни системи от последно поколение Fotona: SP Dynamis и QX MAX, както и апаратна платформа за IPL (iPulse).

Възможности на лазерната апаратура Fotona

Лазерните системи Fotona (http://www.fotona.com) са високотехнологични, те са създадени от водещи в тази индустрия производители с 45 години натрупан опит. Fotona е световен лидер относно приложения в естетичната медицинаи работи в тясно сътрудничество с университетски и изследователски центрове. Компанията предлага мултифункционална апаратура, чиито възможности са многостранни и няма да сгреша, ако ги определя като всеобхватни. Работи се както при естетични, така и при болестни дерматологични проблеми.

Fotona беше първият производител, представил през 1994 год. две обединени лазерни дължини на вълните. Иновативните решения на Fotonaсе отнасят до палитра от естетични въздействия, включително кожно обновяване (skin resurfacing) и подмладяване (skin rejuvenation), терапия на капиляри, венозни и други съдови лезии, отстраняване на пигментни изменения и татуировки, трайно обезкосмяване и много други. Ненадминатите терапевтични резултати са дължат и на високото качество биосъвместими материали като титаний и злато, използвани за главите и наконечниците, които оптимизират лазерните пулсове в третираната област.

 

Какви са предимствата на новия Fotona QX MAX?

 http://www.youtube.com/watch?v=DNHlPqux_bM;

Гама продукти Fotona

Fotona QX MAX е единствената в България пълна 5-модулна система, съставена от Q-switched лазери: Q-switched 1064 nm Nd:YAG, 532 nm KTP:YAG, 585 nm KTP:YAG, 650 nm KTP:YAG и Accelera технология (фракционирана дължина на вълната – до 250 микросекунди). Тя осигурява безопасно и ефективно отстраняване на всички цветови варианти на татуировки и хиперпигментации (мелазма, хлоазма, лунички, възрастови и слънчеви петна (lentigo), без кървене и белези, с минимални нежелани явления, без необходимост от инжекционно обезболяване (анестезия).

Fotona QX MAX е авангардният Q-switched лазер на пазара днес с одобрение на Федералната Агенция за Храните и Лекарствата (FDA) и с изключителен дистрибутор за Северна Америка в лицето на известната американска компания Lumenis. Този лазер има способността да отстрани всички обичайни пигментни лезии и най-широк спектър от цветове на татуировки. При Fotona Q-switched технологията, вместо в топлина, лазерната енергия се трансформира във фотоакустични вълни, които механично разпръсват нежеланите пигментни частици, клетките на имунната система на човека ги поглъщат, унищожават ги и организмът се освобождава от тях.

Максималните постижения са възможни посредством патентовани технически иновации за по-безопасна и по-ефективна терапия. QX MAXпредставлява високоенергийна единично-пулсова технология, много по-ефикасна в премахването на пигменти от многопулсовите лазери, продуциращи еквивалентни високи енергии. С пулсове от 5 ns (наносекунди) и енергия до 1.6 J системата генерира по-широко поле на въздействие (spot size) за въздействие върху дълбоко лежащите пигменти. Единичните пулсове не се влияят от оптично-защитния феномен, възникващ при разрушаването на пигментните частици и следователно повече и по-дълбоко разположени пигменти могат да бъдат прицелени и отстранени. Така терапевтичния резултат за всяка една процедура се увеличава. Използването на широко поле на въздействие позволява по-малка ефективна мощност на единица площ, а това намалява риска от нежелани странични явления като кървене и тъканна увреда.

Лазерната дължина на вълната определя кой пигментен цвят или хромофор ще бъде прицелен и селективно премахнат. Затова се изисква оптимизиран подбор на дължините на вълните. QX MAX Nd:YAG лазерът предоставя идеална платформа с разнообразие от дължини на вълните за въздействие при най-сложните многоцветни татуировки и множество пигментни и съдови лезии.

QX MAX предлага в една система комбинация от: 1064 nm Nd:YAG за тъмни пигменти, 532 nm KTP за светли пигменти, съдови лезии, червени, виолетови, и оранжеви татуировки, 650 nm dye (цветен) за зелени пигменти, 585 nm dye(цветен) за небесно сини пигменти и съдови лезии. Специфичните високорезултатни терапевтични възможности се обуславят и от патентованите OPTOflex®и Vacuum Cellтехнологии, продуциращи максимално хомогенен профил на лазерния лъч. Това дава допълнителна сигурност за безопасност на третираното поле.

С допълнителната подкрепа на Fotona Accelera технологията QX MAX се използва и за обичайни естетични процедури като епилация, терапия за акне и белези и много други.

 

Другите лазерни апарати на Fotona в Клиника МедиДерма

Fotona SP Dynamis е уникална авангардна лазерна апаратура с 4 лазерни модула от висока класа, Nd:YAG, Erbium:YAG, 3 вида фракционирана терапия, 3 скенера, TURBO и V-Smooth технологии, позволяващи комплексно третиране на всички кожни тъкани от епидермиса до максимална дълбочина 7000 микрометра (7 милиметра), който параметър не е достигнат от никой друг лазер с подобни характеристики

С мултифункционалната система SP Dynamis (Er:YAG и Nd:YAG) работим повече от две години. Това е перфектна възможност за комбинирана терапия на кожата със специфични характеристики на лазерно-тъканни взаимодействия, с драматично подобряване изхода от лазерните процедури и получаване на върхови клинични резултати.

Er:YAG-лазерните вълни се прицелват в повърхностните слоеве на кожата, позволявайки изключително прецизна микронно разслояваща аблация на епидермиса. Енергията на лазера се абсорбира от водното съдържание на кожните клетки и тъканта се изпарява (вапоризация). Това стимулира продукцията на млад колаген в дермата. Цялостният резултат е формиране на нова кожа, по-гладка и по-стегната.

VSP (Variable Square Pulse) технологията генерира квадратни лазерни пулсове и минимизира ненужната абсорбция на енергия в телесните тъкани. На лазерния специалист се предоставят разнообразни методи на работа с диапазон от „студена“ аблация (отслояване) в леките пилинги, през комбинирано аблативно и термално третиране за стягане и уплътняване на кожата, до дълбоко термално („топло“), изцяло неаблативно подмладяване с колагеново ремоделиране. Така се постига максимална ефективност при същевременен комфорт на пациента по време на процедурите, както и избягване на неблагоприятните явления – хипопигментация, продължителна еритема и дълъг възстановителен период.

Nd:YAG-лазера оптимално допълва аблативното действие на Er:YAG-лазера със своята способност за дълбоко проникване и термални ефекти без увреждане на кожната повърхност. Неговата хомогенна абсорбция в кожата и ниска абсорбция в меланина осигурява безопасно приложение при всички кожни типове. VSP пулсовете на този лазер създават почти мигновени покачвания на температурата, ограничени само в прицелните структури. При Nd:YAG лазера от една страна има широко разнообразие от въздействия върху кожата, върху всички нейни структурни елементи. От друга страна се визира дълбочинното ниво на активност, което започва от повърхностните епидермални слоеве и достига до дълбочината на хиподермата с проникваемост, недостигната от никоя друга подобна лазерна система – до 7000 микрометра (7 милимитра). Така лазерната термална енергия може да бъде насочена в мястото, където се търси желания терапевтичен ефект. Патентованата EFC (Energy Feedback Control) технология е основна характеристика за безопасност, за активно мониториране на енергията на всеки отделен пулс и дава сигурност, че параметрите на изходната енергия са точно избраните от лазерния специалист в продължение на цялата терапевтична сесия.

Скенерите и фракционните модули правят многофункционалния SP Dynamis едно наистина съвършено решение за нашата практика.Fotona TURBO и Fotona SMOOTH обезпечават свобода на избор за терапия с високоскоростни, минимално-аблативни режими на коагулация. Подобно на палитрата на художник, от спектъра на възможности ние можем да подберем и прецизно да комбинираме студена аблация и термални ефекти, за да достигнем перфектни резултати.

И може би дори над изтъкнатите предимства стои 3-измерната фракционна технология FRAC3® с дължина на вълната (от 100 до 400 микросекунди) за неаблативно подмладяване – едно върхово научно постижение в терапията на стареещата кожа. С нея фините възрастово обусловени кожни несъвършенства се третират с минимум увреда на околната кожа, с висока резултатност и без необходимост от възстановителен период.

Става ясно, че не е случаен нашият стремеж да имаме максимално комплектовани лазерни системи от последно поколение – за да предоставим на нашите пациенти висока ефективност и сигурност при терапевтичните процедури.

Лазерните системи на Fotona SP Dynamis се прилагат за лечение на заболявания и за корекция на естетични проблеми:

– Безболезнено лазерно премахване на вирусни брадавици, кондиломи и молуски

Най-успешната окончателна комбинирана лазерна епилация (скенерна + фракционирана + електровълнова) до пълно унищажаване на всички косми, вкл. абсолютно бели; особено значение има за врастващи, забити косми по брадата, слабините (ингвиналните гънки), бедрата, краката и ръцете, с възпаление и нагнояване на разчоплените и наранени места, последвано от пигментни петна и белези; Пълното (100%) премахване на нежелано свръхокосмяване с бели косми се осъществява чрез тяхното постепенно потъмняване с локален препарат или чрез последователна лазерна, електро- и радиочестотна епилация

– Лазерно лечение на хемангиоми, разширени капиляри, повърхностни вени, вкл. по краката, комбинирано с пресионна обработка

– Специализирано лечение с лазер на нокътни гъбични изменения (онихомикоза) без изрязване или изваждане на ноктите и без използване на противогъбични таблетни лекарства с потенциал за увреда на черния дроб

– Лечение с лазер и поляризирана светлина на херпес, вкл. рецидивиращ, бактериални и други упорити кожни инфекции

– Отстраняване с подходящи комбинации от лазер, електро- и химиокоагулация на различни кожни образувания и естетични дефектибелези, стрии, мастни кисти (милиуми), себорейни брадавици, невуси (бемки), различни видове фиброми (плоски, надигнати, издължени като висулки), соларни (възрастови) кератози и кератоми (пигментирани или с цвета на кожата, брадавицовидни или гладки, покрити с периодично отпадащи корички, представляващи предракови състояния на кожата по лицето, врата, деколтето, гърба на ръцете и другаде), мастна хиперплазия (подобни на малки бемки, с кафеникав или жълтеникав цвят, разположени най-често в себорейните зони на лицето) и много други кожни несъвършенства и формирования

– Високоефективна комбинирана лазерна терапия на акне, разширени пори, белези от акне, розацея, псориазис, плосък лишей и други възпалителни процеси

Подмладяване (rejuvenation) и обновяване (resurfacing) на кожата, лазерен пилинг

– Нехирургичен лифтинг, лифтинг на Мадона, околоочен, околоустен и зонален лазерен пилинг и лифтинг