КОЖНИ ИМПЛАНТИ

БОТОКС И ФИЛЪРИ

Поставяне на ботокс и филъри

 
ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОЦЕДУРАТА

Кожни импланти (филъри) в Клиника Медидерма – Juvederm, Restylane, Radiesse, Belotero, Ellanse, Cytosial, Fillmed, Stylage, Teosyal, Neauvia

Дермалните пълнители (филъри, импланти) се използват за обновяване на външния вид и структурата на кожата. С течение на времето кожата на лицето, устните, както и други части на тялото и крайниците, губят част от своя обем, при което кожата изглежда изтъняла, хлътнала и отпусната, без тонус. Филърите съдържат синтезирани, аналогични по състав на естествени структури от човешкия организъм вещества. Те са предназначени за инжектиране в различните слоеве на кожата, за да увеличат нейния намален обем, да я уплътнят и да попълнят определени участъци на бузите, брадичката, устните, назолабиалните гънки (гънките между бузите и горната устна), марионетните бръчки (бръчките надолу от ъглите на устата), бръчките тип птичи крак  и хлътванията около очите и слепоочията, дълбоките и повърхностни бръчки в други участъци и зони с кожни дефекти. 

Филърите

биват перманентни, полу-перманентни и временни. Първите рядко се използват в естетичната дерматология, поради възможни недобри късни резултати. Пълнителните формули могат да съдържат:

Хиалуронова киселина

естествен продукт, откриван във високи концентрации в съединителната тъкан навсякъде в човешкото тяло и особено в кожата, в хлабавата тъкан около очите, в някои хрущяли и меки ставни структури. Тя се екстрахира и преобразува, и понастоящем се е превърнала в един от най-популярните инжектабилни пълнители, използвани както за проблеми в кожата, така и за болезнените стави при артрит за омекотяване и заглаждане на ставните повърхности.

Калциев хидроксиапатит

 биосинтетично произведен, без използване на животни и животински продукти. Така се намалява риска от алергични реакции и не се изисква кожно тестуване. Филърът придава естествен изглед на зоните на приложение, не мигрира и страничните ефекти са много редки. Този филър е първият, употребен в денталната и реконструктивна хирургия с продължителен опит за безопасност.

Полиалкиламид

 има малка реактивност с човешките тъкани, което го прави биосъвместим и неизискващ алергични тестове. Той е радиотранспарентен, т.е. невзаимодействащ с рентгенови и радиеви излъчвания. В рамките на месец след инжектирането, се образува тънък слой от колаген около субстанцията, която се оказва стабилна за определено време и дава възможност за премахване и коригиране при евентуално предозиране.  

Полиметил-метакрилат в микросфери (PMMA)

приема се като полу-перманентен филър, използван за коригиране на средни до дълбоки бръчки, бразди и гънки, особено назолабиални гънки и слепоочни хлътвания, за дълбоки белези, както и за уголемяване на тънки устни. Когато се желае по-дълготрайно решение за бръчки на лицето, PMMA може да се използва вместо колаген-заместващата или хиалуронова терапия. Този материал е използван от дълго време в перманентните хирургични импланти. Поради това, при първата процедура е уместна внимателна преценка за по-малка от очакваната корекция, което да бъде направено адекватно и точно, когато и ако е необходимо. Един от недостатъците на PMMA е, че се изискват няколко инжектирания за получаване на нужния обем в рамките на три месеца, за да имаме търсения резултат вместо нежелани свръхкорекции и диспропорции, свързани с неправилни техники на прилагане. 

Ботулинов токсин / Ботокс / Botox / Vistabel

представлява инжекционен мускулен релаксант. За козметични цели се използва главно тип А от познатите 7 типа (A,B,C,D,E,F,G), прилагани за различни медицински проблеми, свързани с повишен и/или неравномерно проявен мускулен тонус. Този продукт временно редуцира или премахва повърхностните и по-дълбоки нежелани бръчки на лицето, шията и други зони. Най-често обработвани са зоните около очите (бръчки тип птичи крак, бръчки на долните клепачи). Други възможни приложения са също: заличаване на хоризонтални бръчки на челото, т.нар. гневна бръчка (вертикална бръчка в междувеждието), набраздяване и бръчки на устните (тип баркод), сбръчкан нос („заешки линии“), бръчки и опънати мускули на шията, мимически сбръчкана брадичка („калдъръмена брадичка“), плътни и напрегнати мускули на челюстната линия (квадратна челюстна линия), повдигане на увиснали ъгълчета на устата, коригиране на „венечна усмивка“/gummy smile (оголване на горния венец при усмивка). Произвежда се в различни части на света като търговските марки Botox®, Dysport®, Xeomin® and Jeuveau®. В началото, през 1989 г. оригинално Botox е одобрен от Американската Агенция по Храните и Лекарствата (FDA) за лечение на блефароспазъм и други очни мускулни проблеми. През 2002 г. същата агенция одобрява употребата на Botox за козметична терапия на бръчките между веждите, а през 2013 г. – и за бръчките около очните ъгли. Според проучване от 2016 г. Botox е лесно изпълним, безопасен и ефективен лечебен метод за редукция на бръчките на челото.

В Клиника Медидерма

Ботулинов токсин / Ботокс – оригинален препарат на американската мегакомпания Allergan (Botox; Vistabel) – с официално разрешение за лечебно приложение в България

 

Прилагане в една зона (междувеждие или чело или околоочна зона) – 200-240 лв

Прилагане в две зони  (междувеждие + чело) – 550 лв 

                                  (междувеждие + околоочна зона) – 550 лв 

                                  (чело + околоочна зона) – 600 лв 

Прилагане в три зони  (междувеждие + чело + околоочна зона) – 900 лв 

 

При комбинирано приложение на Botox/Vistabel и филъри отстъпките се сумират с натрупване. 

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ..

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Обадете ни се или ни пишете, а нашият екип ще се свърже с Вас до 24часа!

АДРЕС

гр. Пловдив ул. Янко Сакъзов 32

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОН-ПЕТ: 08:00-17:00
СЪБ-НЕД: 09:00-16:00

КОНТАКТИ

ТЕЛЕФОН:
0885 660 866
0886 707 566