ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С НАШИТЕ

УСЛУГИ

Меди Дерма е Вашият дерматологичен център в София, където предлагаме широк спектър от услуги за Вашите нужди.

Плазмотерапия - PRP

Плазмената терапия представлява стимулация на стволови клетки и се провежда за първи път в Пловдив. Използва се лицензирана европейска технология с плазма, която е богата на тромбоцити. По време на процеса едновременно се извършва мезотерапия на две нива и подмладяване със собствен серум, без опасност от алеригии. Прилага се основно за регенерация на тъкани, като незарастващи рани и терапия на алопеции (косопад) чрез стимулиране на стволовите клетки. Обогатената с тромбоцити собствена (автоложна) плазма (autologous platelet rich plasma), A – PRP представлява концентрат от човешки тромбоцити в малко количество плазма. Тромбоцитите, наречени още кръвни пластинки, са част от цялостната кръв на човека и произвеждат растежни фактори (RDGF,TGF – B,IGF,EGF ,VEGF).

Премахване на татуировки

Професионални и аматьорски татуировки, цветни и едноцветни, всички те могат да бъдат отстранени с Q-switched лазерите от световноизвестната система QX MAX на Fotona. Това е единствената система в България с широк обхват на въздействие върху всички цветове на татуировките и други кожни пигментни дефекти. Това се дължи на четирите лазерни модула и дължината на вълните: Q-switched 1064nm Nd:YAG, 532nm KTP, 585nm KTP и 650nm KTP. Заличават се всички цветови варианти на пигменти – от черно, тъмносиньо, тъмнозелено до сиво; от кафяво, керемидено и ярко червено до светлооранжево; от наситено синьо до светло небесносиньо; от наситено зелено до светло бледозелено. Отстраняването е безопасно и ефективно, без кървене, без нараняване и без никакви белези, без необходимост от обезболяване с упойка (анестезия). Качествата на лазерната система Fotona QX MAX са одобрени не само в Европа, но и от Федералната Агенция за храните и Лекарствата (FDA) на САЩ и дори техният известен производител на лазери Lumenis предлага точно тази система на амерканския пазар, а не собствена такава. 

Комбинирана епилация

Представяме ви най-успешната комбинирана лазерна и фотоепилация, която отстранява окосмяването напълно. Включва скенерна, франкционирана, електровълнова терапия, която гарантира пълното унищожаване на всички косми, включително и на абсолютно белите. Особено важна е за слабините (ингвиналните гънки), краката и ръцете. Подходяща е за употреба в зони с възпаление, гнойни и разчоплени места, при пигментни петна и белези. Комбинираната лазерна и фотоепилация е метод за трайно премахване на нежеланото окосмяване, съчетаващ два различни метода: лазерна епилация и фотоепилация.
Комбинираната лазерна и фотоепилация атакува космите в различни стадии на растеж, което я прави по-ефективна от отделните методи.

Поставяне на ботокс и филъри

Дермалните пълнители (филъри, импланти) се използват за обновяване на външния вид и структурата на кожата. С течение на времето кожата на лицето, устните, както и други части на тялото и крайниците, губят част от своя обем, при което кожата изглежда изтъняла, хлътнала и отпусната, без тонус. Филърите съдържат синтезирани, аналогични по състав на естествени структури от човешкия организъм вещества. Те са предназначени за инжектиране в различните слоеве на кожата, за да увеличат нейния намален обем, да я уплътнят и да попълнят определени участъци на бузите, брадичката, устните, назолабиалните гънки (гънките между бузите и горната устна), марионетните бръчки (бръчките надолу от ъглите на устата), бръчките тип птичи крак  и хлътванията около очите и слепоочията, дълбоките и повърхностни бръчки в други участъци и зони с кожни дефекти.  

Лазерна терапия

Последното поколение лазерни системи Fotona: SPDynamis/Nd:YAG,Er:YAG/ и QXMAX, /QX MAX, Q-switched, 9 лазерни модула,3 вида фраксиална лазерна терапия 3 скенера и IPL са подходящи за лечение на редица заболявания и козметични дефекти. 

Най-успещната окончателна комбинирана лазерна терапия включва скенерна, фракционирана и електровълнова терапия и води до пълно унищожаване на всички косми, включително и на абсолютно белите. Особено подходяща е при врастнали или забити косми по брадата и в други зони на тялото като слабините (ингвиналните гънки), краката и ръцете, с възпаление и върху наранени места. Освен това, успешно се заличават всякакъв тип пигментни петна, белези и татуировки. Q-switched лазерите на единствената в България система QXMAX/Q-switched 1064nm Nd:YAG 532nm KTP:YAG, 585 nm KTP:YAG 550nm.KTP.YAG/ осигуряват безопастно и ефективно отстраняване, без кървене и белези, с минимални нежелани явления, без необходимост от инжекционно обезболяване (анестезия). 

Мезотерапия

Методиката, разработена през 1952 год. във Франция от Мишел Пистор, първоначално за лечение на съдови и възпалителни болести, спортни травми и за подобрение на кръвната циркулация, включва инжектиране на малки количества от различни лекарства в кожата. Терминът „мезотерапия“ се свързва с неправилно въведената, но станала популярна, дума „мезодерма“ като среден слой на кожата, който всъщност се нарича „дерма“. Мезодермата не съществува след раждането, а като една от ембрионалните тъкани в утробното развитие, от която се сформират мускули, хрущяли, кости и съединителна тъкан, откривана във всички органи и системи на вече родения човек.
Всъщност мезотерапията се прилага в повърхностната и дълбока дерма, и в хиподермата, в зависимост от необходимостта за лечение на конкретно заболяване или естетичен проблем. Извършва се като стандартна, микроиглена и безиглена неинвазивна методика, която винаги трябва да е съобразена с характеристиката на кожата, подкожните промени и кожните структури (кръвоносни съдове, космено-мастни единици, потни жлези, нервни окончания на вегетативната и периферната нервна система). 

Ув-тeрaпия

Ултравиолетовата (UV) фототерапия е вид светлинно лечение, което използва ултравиолетова (UV) B лъчение за лечение на различни кожни заболявания, включително псориазис, витилиго и атопичен дерматит (екзема). UVB лъчението взаимодейства с ДНК в кожните клетки, което води до редица биологични процеси, които могат да помогнат за подобряване на симптомите на кожните заболявания. UVB лъчението може да помогне за намаляване на възпалението, което е ключов фактор за много кожни заболявания. UVB лъчението може да забави растежа на кожните клетки, което може да помогне за облекчаване на симптомите на псориазис и витилиго. UVB лъчението може да стимулира имунната система, което може да помогне за борба с инфекциите и да подобри цялостното здраве на кожата. UV фототерапията е ефективно лечение за много кожни заболявания, включително псориазис, витилиго и атопичен дерматит. 

Пилинг

Предлагаме ви разнообразие от видове пилинг, съобразно проблема, типа и поносимостта на кожата.

Задължително се извършва анализ, за да се направи точна преценка на каква дълбочина трябва да се действа в отделните участъци от кожата (фокален пилинг, степенен пилинг).

Предлагаме депигментиращи пилинг продукти (Dermamelan, cosmelan, комбинирани пилинги), с които можете да елиминирате различните видове пигментни лезии – лунички, мелазма/хлоазма, хормонално обусловени пигментации, възрастови петна, пигментирани белези и др. 

Лазерен пилинг (Resurfacing), който е с два вида фракселен лазер за въздействие на различни нива: с брашновидно излющване, без грубо възпалително увреждане на кожата и без опасност от последващи вторични пигментации, дължащи се на възпалението.