за нашата

Мезотерапия

 микроиглена терапия Дермапен

ЗАПОЗНАЙТЕ СЕ С ПРОЦЕДУРАТА

ПРОЧЕТИ ПОВЕЧЕ

Методиката, разработена през 1952 год. във Франция от Мишел Пистор, първоначално за лечение на съдови и възпалителни болести, спортни травми и за подобрение на кръвната циркулация, включва инжектиране на малки количества от различни лекарства в кожата. Терминът „мезотерапия“ се свързва с неправилно въведената, но станала популярна, дума „мезодерма“ като среден слой на кожата, който всъщност се нарича „дерма“. Мезодермата не съществува след раждането, а като една от ембрионалните тъкани в утробното развитие, от която се сформират мускули, хрущяли, кости и съединителна тъкан, откривана във всички органи и системи на вече родения човек.

ЗА ПРОЦЕДУРАТА

Всъщност мезотерапията се прилага в повърхностната и дълбока дерма, и в хиподермата, в зависимост от необходимостта за лечение на конкретно заболяване или естетичен проблем. Извършва се като стандартна, микроиглена и безиглена неинвазивна методика, която винаги трябва да е съобразена с характеристиката на кожата, подкожните промени и кожните структури (кръвоносни съдове, космено-мастни единици, потни жлези, нервни окончания на вегетативната и периферната нервна система).
Стандартна/класическа/иглена мезотерапия се изпълнява чрез инжектиране с малки игли 30G-34G, с дължина 4 мм – 13 мм в зависимост от мястото за извършване на терапията, от необходимата дълбочина на въздействие, от плътността на инжектираните продукти, съдържащи различни олиго и микро-елементи, витамини, ензими, аминокиселини, хормоноподобни растителни субстанции, активни биокомпоненти, компоненти на нуклеинови киселини (ДНК, дезоксирибонуклеотиди), хиалуронова киселина, биомиметични пептиди, растежни фактори и др., под формата на течни или желирани мезо-коктейли и композиции, които в по-високи концентрации имат по-голяма активност, осигуряват по-добри резултати и се означават като бустери (стимулатори). 

микроиглена

Микроиглена мезотерапия (микронидлинг, microneedling) се извършва посредством въздействие с микроигли с диаметър 50-250 микрона, разположени върху ролери или съдържащи се в цилиндрични наконечници на различни уреди за такава терапия. Чрез дължината на микроиглите от 0.5 мм до 2.5 мм се определя активността на процедурите в съответни обработвани зони и степента на получените резултати. Най-късите иглички обикновено са еднакви по ефект с процедури за домашна грижа  или с подобни на тях леки салонни козметични процедури за освежаване на кожата, но без съществени въздействия върху по-изразени кожни несъвършенства. 
Подобна, но по-слаба ефективност имат и т.нар. процедури с нано-нидлинг (nano-needling), с игли тип конус и размери 1/3 до 1/1 дебелина на косъм и дължина 0.15 мм до 0.25 мм. Те не стимулират образуване на колаген, а предимно подобряват проникването/абсорбцията на козметични продукти през епидермиса. 

безиглена мезотерапия

Безиглената мезотерапия е най-лекият вид процедура от групата на мезотерапевтичните методики. При нея се използват различни неинвазивни уреди и апарати (затоплящи, светлинни, ултразвукови, радиочестотни, електровълни и др.). В някаква степен се предполага те да активират проникването през епидермиса на козметични продукти или серуми и ефектът да е по-изразен отколкото с обичайно намазване и ръчно втриване. 
При по-дълбоките процедури се разчита на по-голяма активност и по-изразени терапевтични резултати. Усещането е като леко боцкане или стържене с фина шкурка, а това е напълно преодолимо с предварително приложен обезболяващ крем (крем-упойка). Процедурите увеличават също възможността на кожата да абсорбира/поглъща активни разтвори/серуми/гелове с оглед по-дълбокото и ефективно тяхно въздействие.

Резултати

По този начин се стимулират естествените регенеративни процеси за обновяване, оздравяване и активиране на дермалните клетки (фибробласти) и различните тъкани и структури на кожата, които са прицел на този тип терапии. Така може да се постигне образуване на млад колаген (Collagen III) и еластин (колагеносинтеза, еластиносинтеза) до степен 400% за период от 6 месеца. Сериозна възможност е и комбинирането на микронидлинг с класическа иглена плазмотерапия и плазмолифтинг (PRP), при което ефектите на тази терапия нарастват значително. Ефективни комбинации се препоръчват с лазерни подмладяващи процедури (лазерен пилинг, рисърфисинг/ресърфейсинг/resurfacing, стягящ и уплътняващ лазерен лифтинг и други лазерни методи).
Dermapen-мезотерапията е вариант на микронидлинг (microneedling). Представлява оригинална, автоматизирана, не-ролерна и безболезнена микроиглена терапия. При нея вместо ролер, се използва един подобен на писалка дерматологичен микроапарат/уред, който е снабден с цилиндрични касетъчни наконечници с променлива и регулируема дължина на игличките.

Видове

Изброените варианти мезотерапия се прилагат за лечение на естетични кожни проблеми и дефекти, както и за болестни кожни нарушения като тези, изброени по-долу:    

старееща кожа с намалено образуване на колаген и еластин, изтъняла подкожна мастна тъкан, с характерните бръчки, отпуснатост, намалена еластичност, хлабавост, отслабен тонус и необходимост за стягане, уплътняване и лифтинг на кожата, неравномерна пигментация, слънчеви/соларни/старчески петна, разширени капиляри и малки вени; за засилване на ефектите се препоръчва комбиниране с лазерни терапии за лазерен пилинг (рисърфисинг/ресърфейсинг/resurfacing), за подмладяване (rejuvenation), за стягане (tightening) на кожата с апаратура за фокусирана радиочестота (Exilis Elite BTL) или за моно- и биполярна радиочестота (Pelleve технология), фокусиран ултразвук (HIFU), също и едновременно или последователно приложение на кожни пълнители (филъри), мезо- и лифтинг конци, ботулинов токсин (Botox/Vistabel);

 

 класически иглен или микроиглен околоочен лифтинг (лек вариант на лифтинг на Мадона) със специален очен ролер  за отпуснати, хлътнали, увиснали или подпухнали клепачи, тъмни кръгове около очите, бръчки около очите – тип „птичи крак“ и на клепачите;

 белези и пигментации (петна) след акне, подобни на акне и други гнойни и възпалителни процеси, широки пори при мазна и смесена кожа, белези от хирургични операции, електроексцизии, електрокоагулации и неуспешни лазерни процедури;

корекция и заличаване на стрии в различни фази на тяхното развитие, както пресни, червено-синкави, така и стари, бели и атрофични;

различни типове косопад и космени увреждания (алопеция – гнездова, андрогенна, или с друг произход) за стимулиране на космен растеж, вкл. преди и особено след трансплантация на коса, след бактериални и вирусни инфекции (вкл. след КОВИД/COVID-19), след стрес, невро-психологични смущения и лекарствени токсични ефекти върху косата;

повърхностен целулит с необходимост от липолиза и активиране на колагеносинтеза, кожни неравности след възпалителни и други дермални процеси, изискващи попълване на дефекти; препоръчителна е комбинация с други терапии като лазери със специални платформи за фибробластно активиране, фокусирана радиочестота Exilis Elite BTL, моно- и биполярна радиочестота (Pelleve технология), фокусиран ултразвук (HIFU) и други методи за кожно стимулиране.

ИМАТЕ НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ..

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ

Обадете ни се или ни пишете, а нашият екип ще се свърже с Вас до 24часа!

АДРЕС

гр. Пловдив ул. Янко Сакъзов 32

РАБОТНО ВРЕМЕ

ПОН-ПЕТ: 08:00-17:00
СЪБ-НЕД: 09:00-16:00

КОНТАКТИ

ТЕЛЕФОН:
0885 660 866
0886 707 566